Wrotters winnen gelijkwaardige pot

Gepost op 18-02-2019
De competitie werd weer aangevangen. De combinatie rugby club de Wrotters en Greate Pier trokken voor de tweede maal dit seizoen naar Almelo. In de eerste fase van de competitie werd het een 10-67 overwinning maar de Wrotters hebben dit jaar veel pech met uitvallers en dan is het altijd afwachten hoe het team op het veld staat op de zondag. Nadat zes Wrotters vorige week in Italiƫ hadden gespeeld werd geconcludeerd dat het veld in Almelo er nog goed bij lag. Beide teams hadden wissels en de wedstrijd kon beginnen.

Heel lang bleef het gelijk staan. De Wrotters waren wellicht iets beter maar dat was dan ook nog maar net. Want waar de Wrotters toch een gaatje in de verdediging wisten te vinden daar sloten The Big Bulls ook weer hetzelfde gat. Goede rushes werden elke keer weer in de kiem gesmoord. The Big Bulls reserves stuurden hun grote jongens elke keer af op de verdedigingslinie maar ook hier werden alle aanvallen op tijd gestopt.

Het was voormalig Gerdykster Theus die ineens een losse bal van de tegenstander in handen kreeg en tenentippelend langs de zijlijn een spurt in kon zetten en daardoor de eerste punten wist te pakken. Hierna was er toch iets meer ruimte waardoor de Wrotters nogmaals scoorden door Sil die met een mooie swerve de tegenstander meerdere malen op de verkeerde voet zetten. De Bulls haalden ook een keer de eindlijn maar de Wrotters gingen met een try verschil de rust in.

De rust was zeer nodig, want de eerste helft was een zware lange strijd. De Wrotters wisten echter niet dat de tweede helft nog van langere duur zou worden. De wissels werden volop benut en dat bleek ook een gouden zet. Johan was weer eens in de gelegenheid een wedstrijd te spelen en met zijn kenmerkende hardloop pas wist hij de tegenstander te omzeilen. De Bulls hadden de meeste druk vanuit het 22-meter gebied maar zagen elke keer hun inzet afgeweerd. De Wrotters voorwaartsen tackelden, blokkeerden en hielden de grote Bulls steeds mooi hoog. De Bulls wisten wel te scoren maar gek genoeg wederom vanaf eigen helft en niet van dichtbij waar zolang de druk lag. De Bulls waren absoluut gelijkwaardig aan de Wrotters maar maakten net wat meer fouten. Johan profiteerde nogmaals en de daaropvolgende conversie onder de palen was raak.

Na opnieuw een try van de Bulls was een converted try nog maar het verschil. Toen de Wrotters met 14 man kwamen te staan leek de eindfase toch voor de Bulls te zijn. Een scrum 10 meter vanaf de eigen trylijn bood echter voor Ultsje als scrum-half een mooi platform. Hij glipte, zoals alleen hij dat kan, weer tussen alles en iedereen door. De thuisploeg zag het gebeuren en liet hem de laatste 50 meter maar lopen. Met de run was Ultsje maar ook de kans op een punt voor hun vervlogen. Einduitslag na een lange spannende wedstrijd: 17-31.

WAT-EEN-POT.