Wrotters verliezen op het einde pas

Gepost op 25-02-2019
De voorjaarsvakantie blijkt voor de Friese rugby’ers van Gorredijk en Leeuwarden lastig te combineren met de rugby competitie. De Wrotters brachten 8 spelers ten tonele in Zwolle aangevuld door 3, later 4 spelers van het tweede team van Greate Pier. In de vierde klasse mag de tegenstander maar met 1 speler meer uitkomen waardoor er 11 tegen 12 werd gespeeld. Zwolle 2 maakten wat foutjes waarbij de Wrotters wel scherp genoeg waren en zo kwamen de Wrotters als eerste op het scorebord.

Zwolle sloeg met twee goed uitgespeelde acties natuurlijk wel terug. Maar het waren de Wrotters die eigenlijk wat beter waren door de bal goed rond te laten gaan op de vrijgekomen meters op het veld. Zwolle wist de bal niet rond te laten gaan en door goede tackles met turn-overs kwamen de Wrotters wederom voor. Een klein foutje zorgde er wel weer voor dat Zwolle de rust in ging met een voorsprong.

Gelijk aan het begin van de tweede helft wisten scrum-half en fly-half elkaar echter goed te vinden en mochten er snel achter elkaar twee long-way tries worden genoteerd. Omdat ook het tackle werk goed bleef en het percentage balbezit keurig was dachten de Wrotters nog mooi de volgende winst in de reeks overwinningen te kunnen boeken. Zwolle stak daar echter een stokje voor, ineens werden de snelle jongens wel gevonden en wisten ze net uit de handen te blijven van de Wrotters. Met 4 tries in de laatste 15 minuten was Zwolle toch overwinnaar en de Wrotters bleven alleen met het bonuspunt voor 4 gescoorde tries achter. Alle aanwezige Wrotters konden trots zijn, maar het is wel de bedoeling dat op 10 maart bij de thuiswedstrijd in Leeuwarden er een volledig team staat.