Wrotters aan kop van klassement

Gepost op 11-03-2019
Zondag 10 maart was er in Leeuwarden weer een wedstrijd. De Wrotters/Greate Pier mochten aantreden tegen de Dragons uit Hengelo. Vanwege het tijdstip in combinatie met de afstand waren de Dragons helaas niet compleet maar met voldoende spelers uit beide clubs en een verstekeling is er een volledige pot rugby gespeeld in erg natte omstandigheden. Terwijl de topclubs in Nederland namelijk de wedstrijden afgelasten ging de wedstrijd in de vierde klasse gewoon door. Dat een natte smerige bal zorgde voor een incidentele knock-on zorgde ervoor dat de voorwaartsen genoeg scrumtraining kregen…

Aan het begin van de wedstrijd leek alsof de bezoekers aangevuld door Pier spelers al jaren met elkaar speelden omdat ze met geoliede aanvallen wel 10 minuten balbezit hadden en zo de Groen-Witte shirts behoorlijk in de verdediging drukten. Gelukkig was de thuisploeg veel gevaarlijker toen de bal ineens in die handen verscheen en zo kwam ook de eerste try tot stand. Het duurde even maar ook de tweede try kwam op het bord. Door miscommunicatie bleef het daar in de eerste helft bij.

In overleg bleven beide teams in dezelfde samenstelling spelen omdat het zo lekker aan elkaar gewaagd was. De voorwaartsen waren al goed bezig maar gingen in beast-mode aan het begin van de tweede helft, want de ene na de andere rush met daaropvolgende try werd daar genoteerd. De prima leidende referee had meer moeite de tries te turven op het natte papier dan dat onze voorwaartsen meters pakten.

Uiteindelijk kwamen de Dragons ook voor niks want een paar maal kwamen ook een snelle jongens erdoor. De Wrotters pakten echter de belangrijke winst en daarmee de kop van het klassement. Vooral de jongens die zich niet goed hadden aangekleed waren meer bezig om onder een warme douche te stappen dan met de koppositie. Het was wel mooi om alle glimlachen naast die rode wangetjes in het clubhuis te zien. De meesten zagen de wedstrijd van de vrouwen echter wel vanuit het clubhuis terwijl het maar door bleven regenen.

De Wrotters hebben nu eerst weer een week rust van de competitie, op 24-3 wacht de revanche wedstrijd tegen Zwolle 2.

U bent van harte uitgenodigd om zaterdag 16-3 de basis van de rugby uitgelegd te krijgen tijdens het bekijken van de Guinness 6 nations wedstrijd in Muziekcafé de Compagnon in de Hoofdstraat te Gorredijk. De Wrotters zitten voor u klaar!