Wrotters herstellen balans

Gepost op 24-03-2019
De Wrotters hadden vandaag iets goed te maken tegen Zwolle. Waar er de vorige wedstrijd nog vele spelers te kort waren, waren er vandaag spelers in overvloed. Spelers die eerder geblesseerd waren, stonden nu vol energie klaar om er een fantastische wedstrijd van te maken.

Bij de start van de wedstrijd was iedereen nog een beetje ongeconcentreerd, maar na een paar goeie harde tackels en support van de zijlijn werd iedereen gefocust. Al snel viel de eerst try voor de Wrotters, Wouter die zijn comeback had na een blessure brak hard door de verdediging van Zwolle.

De Wrotters kregen vertrouwen en er viel al snel nog een try. Zwolle was niet naar Gorredijk gekomen om het zo maar uit handen te geven. Zwolle zette een aanval op die moeilijk tegen te houden was, bij het voorwaartse pack zaten een paar zware jongens en zo viel er een try voor Zwolle. Na de kick moesten de Wrotters aan de bak, Zwolle zou voelen dat ze hier in Gorredijk waren. Matt die 2e center stond kreeg een mooi paasje van Wil en met de snelheid van Matt kon dit niet meer gestopt worden door Zwolle. Dylan nam de kick en maakte het 21-7.

De Wrotters hadden nu de flow te pakken en er vielen meer try’s. Alleen na 30 minuten spelen viel de vermoeidheid er wat in, waar Zwolle tactisch gebruik van maakte wat de stand vlak voor rust op 35-14 zette. De Wrotters begonnen de 2e helft meteen sterk en gaven weinig ruimte weg. Dit betekende niet dat het makkelijk ging, vermoeidheid en pijntjes begonnen steeds meer op te spelen.

Tank en Wouter die vandaag zeer sterk waren, maakten door snelheid, kracht en een paar mooie paasjes snel nog 2 try’s. Nog 10 minuten te gaan, wat JT een extra boost gaf en zo valt er weer een mooie try. Na een laatste actie van Wouter waar een overlap voor de Wrotters op de linker kant was is de wedstrijd nu echt bepaald. Het eindsignaal wordt gegeven, 59-14, vermoeid en opgelucht dat Zwolle verslagen is.

De wedstrijd heeft weer goed laten zien waaraan gewerkt moet worden op de trainingen van woensdag en vrijdag, waar ook nieuwe leden van harte welkom zijn.